Projektovanje

Projektovanje montažnih hala

Brzo i efikasno otpočinjemo Vaš projekat, uz tim iskusnih stručnjaka u okviru našeg projektnog biroa. Naša specijalnost su sistemi montažne gradnje čeličnih objekata. Pribavljamo za Vas svu dokumentaciju i građevinske dozvole za montažne hale. Svi projekti se u potpunosti izrađuju po važećim propisima i zakonima Republike Srbije i svi su pokriveni validnom licencom.

Šta podrazumeva projektovanje montažnih hala?

Kompletan postupak dobijanja građevinske dozvole

Pre izgradnje montažne hale, neophodno je detaljno planiranje i projektovanje, što uključuje i obimnu projektnu dokumentaciju. Našu saradnju započinjemo definisanjem broja, dimenzija i rasporeda prostorija, spratnosti objekta, načina gradnje i potrebnih materijala. Na osnovu ovih podataka, situacionog plana koji izrađuje geometar i informacija o lokaciji – kreiramo idejno rešenje, na osnovu kojeg zatim dobijate lokacijsku dozvolu. Lokacijska dozvola je prvi dokument koji treba obezbediti za dobijanje građevinske dozvole. Građevinska dozvola je upravni akt na osnovu koga se može započeti gradnja objekta, a kojim se potvrđuje da je glavni projekat sačinjen u skladu sa svim zakonskim propisima i uslovima.

3D vizualizacija montažnih objekata

3D vizualizacija montažnih objekata se odnosi na proces kreiranja trodimenzionalnih slika i animacija zgrade ili dizajnerskog projekta. Bez njih bi projektovanje montažnih hala bilo daleko komplikovanije i konfuznije. Ova tehnologija omogućava arhitektama, izvođačima i klijentima da vide virtuelni prikaz zgrade pre nego što se ona izgradi. 3D vizualizacija pomaže da se iskomuniciraju dizajnerske ideje i koncepti klijentima i zainteresovanim stranama na razumljiviji i vizuelno privlačniji način. Našim stručnjacima takođe pomaže da identifikuju potencijalne probleme i izvrše neophodne izmene pre same gradnje montažnih objekata. Kao klijent, na ovaj način vidite dizajn iz različitih uglova i perspektiva, što Vam pruža bolje razumevanje prostora i načina na koji će on funkcionisati. Na ovaj način osiguravamo da će konačni proizvod ispuniti Vaše potrebe i očekivanja.

Stručno savetovanje

Naši stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom su tu da Vas usmere ka najfunkcionalnijem rešenju, koje je pritom i estetski atraktivno. Uzimajući u obzir sve Vaše zahteve, nakon što izradimo 3D prikaz objekta, zajedno sa Vama prelazimo sve eventualne nedoumice. Ukoliko Vam nešto ne odgovara, vršimo korekcije sve dok ne budete u potpunosti zadovoljni. Međutim, takođe moramo poštovati pravila struke. Ako je Vaša zamisao iz nekog razloga neizvodljiva, potencijalno rizična ili neekonomična – nudimo Vam optimalnije predloge, trudeći se da budu što približniji Vašim potrebama. Takođe Vas usmeravamo dodatnim savetima i predlozima za poboljšanje, kako bi finalni rezultat bio što bolji.

Izrada statičkih proračuna i radioničkih detalja konstrukcije

Statički proračun podrazumeva analizu i predviđanje ponašanja konstrukcije pod različitim opterećenjima i uslovima. Sprovodi ga inženjer – statičar. Ovi proračuni su suštinski deo procesa projektovanja i izgradnje montažnih objekata i koriste se da bi se obezbedila sigurnost i trajnost konstrukcije tokom vremena. Radionički detalji se odnose na specifikacije, planove i crteže koji se koriste za saopštavanje specifičnih zahteva projekta izvođačima odgovornim za njegovu izgradnju. Ovi detalji obično uključuju niz tehničkih informacija, kao što su dimenzije, materijali, završne obrade i uputstva za instalaciju, a kreiraju ih arhitekti, dizajneri i inženjeri tokom faze projektovanja projekta. Obe ove stavke su neophodne za projektovanje montažnih hala, jer služe osiguravanju da projekat bude izgrađen prema neophodnim standardima i da gotov proizvod zadovoljava potrebe klijenta.

Spremni da započnete svoj projekat?

Pošaljite nam detalje o hali kakvu želite, a mi ćemo za Vas sastaviti ponudu, bez ikakve obaveze.

Scroll to Top